Во рамки на саемот „Винска визија на Отворен Балкан“ во Палатата Србија пристигна екс премиерот Зоран Заев.

Според информациите на “Фокус” тој треба да ја добие наградата за Иницијативата Отворен Балкан, а ќе му ја врачи Стопанската комора.

Сепак тој се придружи на ручекот кој го организира претседателот Вучиќ. Заев пристигна со две коли, една со скопска и една со струмичка регистрација.