Подрачјето на Дубровник ноќеска беше зафатено од силно невреме, проследено со обилни врнежи од дожд предизвикаа поплави во делови од градот и го парализираа сообраќајот.

„Поплава во Дубровник. Обилно врне дожд повеќе од еден час. Водата почна да навлегува во куќи во некои делови од градот“, беше само еден од многуте коментарите на социјалните мрежи за невремето во Дубровник.

 

Локалниот Либеропортал објави дека синоќешните врнежи го парализирале сообраќајот во потесното градско подрачје и предизвикале одрони на неколку места.