Тримесечно бебе починало откако таткото го истепал, удирајќи го со раце и нозе по главата и телото.

Oсновното јавно обвинителство Скопје донесе наредба за спроведување истражна постапка против 44-годишниот татко за кривично дело убиство.

„Ноќта меѓу 25 и 26 септември, додека осомничениот бил во домот со четири малолетни деца, меѓу кои и тримесечниот син, започнал да го удира детето со раце и нозе по главата и телото. На тој начин му нанел повеќе повреди кои предизвикале крвавење во черепната празнина, како резултат на кои тримесечното бебе починало“ соопшти обвинителството.

Бидејќи постојат околности кои укажуваат на опасност осомничениот да се даде во бегство за да го избегне кривичниот прогон, можност тој да се обиде да влијае врз сведоците, па дури и да го повтори кривичното дело, надлежниот јавен обвинител до судијата на претходна постапка достави предлог за определување мерка притвор.​