Продолжуваат сексистичките напади врз жените во политиката од страна на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски.

Денеска на прес-конференцијата на ВМРО ДПМНЕ на ред дојде новинарката, Бесмира Ејупи бескрупулозно да ја нападне за едноставна административна работа во Министерството за надворешни работи на Северна Македонија.

Изненадувачки, ВМРО ДПМНЕ ја напаѓа рамката што нивниот поранешен лидер Никола Груевски официјално ја предложи во име на ВМРО ДПМНЕ како кандидат за член на Советот за медиуми во 2016 година за време на преговорите за Договорот од Пержино.

Ејупи тогаш работеше во ТВ Нова, медиум близок до ВМРО ДПМНЕ, а денес на Стоилковски му пречи истиот човек?

Но, нападите на Стоилковски и неговото малтретирање не се ништо ново.

По Нина Ангеловска, која ја нарече Нина Груп, Бисера Стојчевска која ја нарече терорист, Сања Лукаревска која ја обвини дека напредува во политиката поради лични пријателства, сега е на удар на пратеничката Моника Зајкова, која ја обвинува за викендицата во Маврово.

Зошто Стоилковски се занимава само со жени на прес-конференции? Тој вербално ги напаѓа. Познат по шовинистичките и сексистички изрази кон поранешната министерка Нина Ангеловска, која ја нарече Нина Групировка, алудирајќи на напад на нејзината чест како жена…

Ја нападна и министерката Бисера Стојчевска која ја нарече терорист во костим.

Цел на нападот била и Сања Лукаревска, која според Стоилковски напредувала во СДСМ не затоа што била способна, туку затоа што била блиска со Зоран Заев?!

Сега неговата последна жртва е пратеничката, Моника Зајкова за нејзината викендица во Маврово, зошто имала викендица, како да е нешто страшно?!