Британскиот „Дејли Мејл“ пренесува интересни информации за поврзаноста помеѓу Челзи и Њукасл. Овој медиум објави дека сопствениците на Њукасл уплаќалае пари во компанијата која купи 60% од акциите на Челзи.

„Јавниот инвестициски фонд на Саудиска Арабија“ (ПИФ) кој го купи Њукасл за 350 милиони фунти бил де лод инвеститорите во компанијата Клиарлејк, новиот мнозински сопственик на Челзи. Во прашање биле сууми од милијарди фунти, кои Саудицијте ги вложувале во компанијата.

Но, исто така извори од Челзи тврделе дека тие пари немале никаков контакт со клубот  и дека сопствениците на Њукасл немаат ниту најмала вклученост во менаџирањето на клубот од страна на Клиарлејк.

Сепак, секако дека после ваквите информации случајот и детално ќе се истражува и ќе се утврдува дали се е чисто или пак постои некаков конфликт на интереси.

Коментари