Продолжениот викенд голем број граѓани од земјава ќе го искористат за посета на туристичките центри, а најомилеми се чини се плажите кај јужниот сосед. Празнично, најмногу гужва има на граничниот премин „Богородица“ каде се чека и по повеќе од час во километарски колони. Најбројни се возилата со македонски регистарски ознаки, како и српски возила. Гужви се очекуваат и во недела, кога граѓаните ќе се враќаат назад.