Илон Маск потврди на интерен состанок дека X ќе се претвори во апликација за запознавање, дел од целокупната трансформација на платформата во „апликација за секого“.

Платформата X (порано позната како Твитер) наскоро добива нови функции, кои ќе ѝ овозможат да понуди потечно искуство на запознавање и дружење со други луѓе, како што навестува сопственикот Илон Маск.

Одлуката X да се претвори во апликација за запознавање е дел од целокупниот план на Маск да го направи X „апликација за секого“, односно апликација која ги има сите карактеристики на најсимнуваните апликации на телефоните.

Главните апликации што корисниците ги преземаат на своите телефони вклучуваат банкарски услуги, следење на берзата, криптовалути, услуги за пораки и повикување. Маск сака да го понуди сето ова на едно место, а истовремено да имплементира функции од други апликации.

Маск во разговор со вработени во компанијата го спомна „X Dating“ и истакна дека тој самиот пронашол луѓе на платформата и дека корисниците можат да проценат дали некој е добра можност врз основа на тоа што го објавува.

Ова беше одговорено од Линда Јакарино, извршен директор на X, која се шегува: „Значи, X Dating демне зад аголот?“, на што Маск одговори: „Да. Веќе има некои работи до одреден степен. Но, мислам дека можеме да ја подобриме ситуацијата за состанување“.