Од денеска и во наредните два дена, во периодот од 10 до 16 часот ќе биде воспоставен времен режим,  комплетно затворање на  сообраќајот на патниот правец Маврово – Дебар, делница Маврови Анови- Жировница.

-Општина Маврово и Ростуше ги известува своите граѓани, како и сите оние кои планираат да патуваат по овој регионален пат,  дека, од денеска (понеделник) до 07.09.2022 година  (среда) во периодот од 10:00 до 16:00 часот, поради рехабилитација на регионалниот пат Маврово

–  Дебар ќе биде воспоставен времен режим-комплетно затворен сообраќај на делницата Маврови Анови – Жировница, информираше општина Маврово и Ростуше.  Според изведувачот на работите,  Градежното претпријатие „Пелагонија“ од Гостивар ќе се реализира  испитување на мостовските конструкции на патот, во рамки на проектот „Рехабилитација на регионалниот пат Р1202, делница Маврови Анови – Жировница“.