Изборната платформа на новиот премиер на Холандија, екстремниот десничар Герт Вилдерс, вклучуваше референдум за „Негзит“, односно потенцијално излегување од Унијата, што Ле Пен го поддржа и коментираше дека убедливата победа на десницата во Холандија е јасен показател дека Европејците ја преиспитуваат политиката на ЕУ и сакаат да ја контролираат миграцијата во нивните држави.