Попладневните три натпревари во Лига 1, Франција не донесоа пресметки на звучни екипи, но ќе поминат обележани со исклучувањата, ги имаше дури седум.

Најжестоко беше на натпреварот помеѓу Монпелје и Оксер кој заврши со 1:2 и на овој натпревар видовме дури четири исклучувања, по две на двете страни. Фајад и Савениер беа исклучени кај Монплеје, а Нианг и Да Коста кај гостите.

Клермон дома беше подобар од Ница од 1:0. Гостите на овој натпревар останаа без два играчи помалку и тоа во последните десетина минути. Прво Лемина беше ислучен во 80. минута, а само две минути подоцна во соблекувалната му се придружи и Тодибо.

На натпреварот помеѓу Анжер и Брест (1:3) видовме едно исклучувања и тоа Шабановиќ после половина час игра.

Коментари