Началникот на логистичката команда на НАТО, генерал-полковник Александар Золфранк, во интервју објавено вчера изјави дека би сакал да види таква зона. Тој ја изрази својата загриженост што премногу бирократија во цела Европа го попречува движењето на армиските единици, и тој проблем би предизвикал значителни одложувања при евентуален конфликт со Русија.