Движењето Беса и ВМРО-ДПМНЕ и официјално се приклучија на коалицијата во Тетово, општина во која заеднички ќе го водат општинскиот совет, информира index.mk.

Нашите информации откриваат дека Билал Касами жртвувал три директорски места за да ја постигне оваа коалиција и ги исполнил сите други барања на ВМРО-ДПМНЕ.

Според информациите, претседател на Советот на општината и понатаму ќе биде Бесар Дурмиши, кој ја извршуваше истата функција и за време на претходниот совет.

Касами во последното појавување пред медиумите призна дека Движењето Беса имало и ќе има коалиција со ВМРО-ДПМНЕ.

„Постои договор, го имавме и го продолжуваме. Денеска ќе се избере претседател на советот“, рече Касами.