Легендарниот фудбалер на Манчестер Јунајтед, Ерик Кантона често пати знаел да се најде во центарот на вниманието поради ситуации надвор од теренот така е и сега.

Бура од реакции сега предизвика и неговата до некаде политичка изјава поврзана со Светското првенство во 2010 година на кое Шпанците во Јужна Африка станаа светски шампион.

„Не Шпанија, Каталонија го освои тоа СП во 2010 година во Јужна Африка. Десет играчи во тој состав беа од Каталонија. Моите баба и дедо се од Каталонија, но мораа да избегаат во Франција во 1939 година кога во Шпанија беше граѓанската војна“, изјави Кантона.

Ваквите зборови на Кантона на најголем осуда наидоа секако во Шпанија.

Коментари