Поранешниот репрезентативец на Македонија, Агим Ибраими во интервју за хрватскиот портал 24сата“ зборуваше за Динамо Загреб и Арјан Адеми.

Познато е дека Ибраими е братучед со Адеми за кого вели дека е „алфа и омега“ во хрватскиот гигант. Освен тоа тој уште еднаш потврди дека Адеми одбил богата понуда од Саудиска Арабија за да остане во Загреб.

„Се пишува дека Динамо не е во форма, но навистина е тешко да играте во овој период од годината, посебно ако против вас имате послаб ривал. Таквите екипи секогаш се повеќе мотивирани и понекогаш знаат да направат проблеми на фаворитите. Не го кажувам тоа затоа што ми е братучед, но Адеми е „алфа и омега“ во Динамо“.

„Бев запознаен со големата понуда која ја доби од Саудиска Арабија, но се одлучи да остане во Динамо и да руши рекорди. Тоа е за почит, тешко дека некој друг ќе дојде до неговите достигнувања во Динамо“, изјави Ибраими.

Коментари