За 3.087 денари повеќе или 10,9% е разликата меѓу месец април 2021 и годинава на просечната нето плата.

Нема да застанеме тука, бидејќи и покрај многуте предизвици со кои се соочуваме не само ние, туку и целиот свет, целта на Владата е да имаме континуираното зголемување на платите и пензиите.

Граѓаните се наша цел каде што го насочуваме буџетот, за подобра благосостојба, со заложба да го подигнеме животниот стандард на сите нас.

Бројките прикажани на графиконите јасно ја покажуваат нашата посветеност.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=576240430532146&set=a.262689908553868