На вечерашната Конвенција на Демократската унија за интеграција, во Тетово на која беа промовирани кандидатите од листата за советници за Советот на општина Тетово пред активистите на партијата и пред сите други присутни им се обрати претседателот на Демократската унија за интеграција, г. Али Ахмети, првиот вицепремиер г. Артан Груби и носителот на листата за советници г. Фатон Ахмети, кои побараа поддршка за листата на ДУИ за изборите кои ќе се одржат на 20 ти август.

„Јазикот и знамето го направивме за секој Албанец, Универзитетот во Тетово за секој ученик, градинка и болница за секој граѓанин затоа што така не научи Али Ахмети и ќе продолжиме со истата посветеност, заедно со моите колеги. Ќе застанеме зад Фатон Ахмети и советниците да ги реализираат проектите и да и помогнеме на администрацијата да излезе од независноста и не сакаме да го видиме градот на нови избори, рече во своето излагање првиот вицепремиер Артан Груби.

„Ќе демонстрираме со поддршка на нашата листа и на сите проекти на општина Тетово затоа што сите забележавте дека се уште не е помината една година и секоја промоција е направена во проекти кои Владата и администрацијата на ДУИ во Тетово ги носеа. Ова воопшто не не попречува, нека продолжи вака до крај затоа што проектите ги правиме за октомврискиот народ, како што се добрите работи што ги направивме за Тетово и Северна Македонија, го направивме јазикот и знамето за секој Албанец, Универзитетот во Тетово за секој ученик, градинка и болница за секој граѓанин затоа што така не научи Али Ахмети и ќе продолжиме, со иста посветеност заедно со моите колеги ќе застанеме зад Фатон Ахмети и советниците да реализираме проектите и помогне на администрацијата да излезе од својата независност и не сакаме да го видиме градот на други избори како резултат на тужбата.

May be an image of 4 people, people sitting and indoor

Ве поканувам во овие летни денови и денови на одмор, да се ангажирате и да го поддржите Фатон Ахмет и да покажете како партија како ДУИ знае да управува со општината, апсолутното мнозинство во Советот во Тетово нема да дозволи повторена авантура, но ќе обезбеди поддршка за Тетово бидејќи ова не го правиме за администрацијата туку за Тетово, во мое име и на Фатмир, Насер, Бујар, Крешник, Јетон, поддржете ја оваа прекрасна листа затоа што му ја покажавте на Али Ахмети и тој ги обезбеди нив со оваа листа и на 20 ти август ќе ја поддржиме оваа листа“, рече меѓу другото Груби.