Прват македонско-бугарска пресметка пред една недела во Скопје помина без никакви провокации, но на гостински терен во Софија тоа не беше случај.

Во период кога се затегнати политичките односи меѓу Македонија и Бугарија овој натпревар привлекуваше внимание. На наш терен се помина без најдобар ред, но „лавовите“ денес во Софија беа пречекани со скандалозни скандирања.

Пред почетокот на натпреврот од трибините можеше да се слушнат извици „Бугари, Бугари…“

Коментари