Изминатата вечер во САД се играше дербито помеѓу Лос Анџелес и Лос Анџелес Галакси.

Велшанецот на оваа средба беше претставен пред навивачите кои еуфорично го поздравија. Дополнително атмосферата бепе зачинета со победата на неговиот тим од 3:2.