Волкот од Волстрит“, „Фати ме ако можеш“, „Жал“, „Кошаркарски дневници“ се само дел од неверојатните филмови во богатата филмографија на Леонардо ди Каприо. Сепак, има еден филм што тој го снимил и за кој веројатно никогаш не сте слушнале, бидејќи актерот поминал повеќе од 20 години обидувајќи се да го спречи да го види светлото на денот.

Cafe “Don's Plum” | Young leonardo dicaprio, Leo dicaprio, Leonardo dicaprio

Don’s Plum се смета за најлошиот филм во прославената холивудска кариера на овој 47-годишен актер. Импровизираниот црно-бел инди филм ја раскажува приказната за група 20-годишници кои секоја сабота навечер се собираат на вечера во Лос Анџелес за да разговараат за несреќите во нивните животи.