Технологија

Дали треба да ги прифатиме сите интернет колачиња? Еве на што треба да обрнете внимание

Автоматски да се прифатат сите интернет колачиња? Ако ја цените вашата приватност на интернет, предлагаме малку претпазливост. Скокачките прозорци со опција да се согласите со...

Гугл ги брише старите сметки од денеска

Почнувајќи од денес, Гугл ќе ги избрише сите стари и неактивни Гугл сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, г-маил...

DJ Google: Вештачката интелигенција ќе прави музика за YouTube

Google Deepmind и YouTube заеднички ќе создаваат музика со помош на моделот Lyria со вештачка интелигенција, соопштија од Санта Клара. Како што објави Tech Crunch,...
- Advertisement -