Во Бургас бил приведен возач на камион од Македонија, а во возилото имал стотина илегални мигранти.

Возачот бил 60-годишен македонски државјанин, а бил уапсен околу 6.45 часот утрово.

Во камионот превезувал само мажи од Авганистан и засега не е познато каде требало истите да завршат.

За случајот е поведена и предистражна постапка.