Aнглиските медиуми, поточно „Скај Спорт“ смета дека за Англија најдобра група во која би биле е Албанија, Словенија и Србија.

Можеби е потценувачки, а можеби и реално со оглед бидејќи Србија во група со Литванија, Бугарија, Црна Гора и Унгарија до последното коло стравуваше за пласманот и заврши како второпласирана.


Македонија vs Англија: Погоди точен резултат и освој БЛУЗОН
↓↓↓


Од друга страна за најтешка група ја сместаат онаа во која би играле со Данска, Холандија и Хрватска. Ждребот на програмата е на 2. декември, а Србија е сместена во четвртиот шешир, Англија во првиот, Албанија вовториот, а Словенија во третиот.