Мицкоски нема познавања и зборува невистини, ЕСМ продава вишоци струја на најповолниот понудувач

Христијан Мицкоски ќе остане запаметен како најнеуспешниот директор на АД ЕСМ, во чие време цената на електричната енергија се зголеми за 100 проценти, а тогаш немаше никаква ебергетска криза.

Тој нема познавања од енергеткија и лажно обвинува дека АД ЕСМ ги оштетила граѓаните. АД ЕСМ ги продава ноќните вишоци на струја на аукција, на која може да учествуваат сите заинтересирани страни и на која се избира најповолниот понудувач.

Мицкоски ги извршува фактите и лажно претставува податоци во услови на глобална енергетска криза.

Освен невистинити обвинувања и критики, јавноста од поранешниот советник за енергетика на Груевски, Христијан Мицкоски не слушна никаков предлог, никаква идеја во интерес на граѓаните и стопанствотo, соопштија од СДСМ.