Министерството за внатрешни работи денеска во полицискиот центар „Ѓорче Петров“ ќе го одбележи Денот на формирањето на Единицата за брзо распоредување – ЕБР.

На настанот ќе се обратат министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски и командантот на ЕБР, Вице Столески.