Нацрт-протоколот со Скопје е испратен до Комисијата за надворешни работи во Собранието, информираат од прес-центарот на Народното собрание.

Засега нема информации дали е предвидена собраниска седница на Комисијата за надворешна политика на бугарскиот Парламент.