Автокоманда го пречека Ламбе Алабакоски на плоштадот.

Пејачот беше главна ѕвезда како гостин на синоќешниот музички хепенинг на плоштадот во Автокоманда.

Жителите на општината имаа можност одблиску да се запознаат со пејачот изминатиот период беше застапен во јавноста поради палењето на влезот на бугарскиот културен „Иван Михајлов“ од Битола.