Во досегашниот дел од сезоната клубовите од Премиер лигата потрошиле најмногу од сите европски првенства.

Англичните не само што потрошиле најмногу, туку имаат повеќе и кога ќе се соберат трошоците на екипите од Бундеслигата, Ла Лига и Лига 1 заедно.

Премиерлигашите на нови играчи потрошиле сума од една милијарда и 604 милиони евра, додека бундеслигашите, шпанските и француските клубови заедно имаат потрошено една милијарда и 537 милиони евра.

Зад Премиер лигата на второт место со најмногу потрошени пари за нови играчи се италијанските со околу 635 милиони евра, па бундеслигашите со околу 474 милиони евра и шпанските со 428 милиони евра, Французите потрошиле 417.5 милиони евра.

Коментари