Интересна вест ни пристигнува од Франција.

Како што пренесуваат француските медиуми, трансферот на фудбалерот на Ница Лукас Де Куње во Лориен пропаднал затоа што е реализиран точно 32 секунди после официјалното завршување на преодниот рок.

Агентот на 21-годишниот фудбалер Фредрик Геро ситуацијата ја објасни на Фејсбук.

„Во 17:39 го добив првиот мејл со барање за трансфер, после што имав неколку разговори. Во 21 часот постигнавме вербален договор и Лукас замина за Ница да ги потпише сите документи. Лориен прво мораше да ги испрати документите на валидализација, а потоа и Лукас“.

„Бидјќи Геро и Де Куња дадоа зелено светло до 22:30, Геро наведува дека во Ница пристигнал во 22:57, три минути пред истекот на рокот, потоа тој договор морало да биде испринтан, секниран и испратен назад во Лориен“, стои во објаснување.

Меѓутоа во Лориен задоцниле 32 минути со тие административни задачаи, па трансферот пропаднал.