Првиот потпретседател на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби заедно со градоначалникот на општина Арачиново, Ридван Ибрахими денес присуствуваа на пуштање во употреба на водоводната мрежа во општина Арачиново.

Груби истакна дека по  решавањето на проблемот со електричната енергија во оваа општина се обезбедени и средства за регулирањето на каналот на отпадни води.

„По решавањето на проблемот со електричната енергија, основањето на основното училиште “Абдул Фрашери”, обезбедувањето на средства за регулирањето на каналот на отпадни води, денес ја пуштивме во употреба и водоводната мрежа, долгоочекуван проект кој стана реалност како резултат одличната соработка на градоначалникот на општина Арачиново, Ридван Ибрахими со градоначалникот на општина Ејупсултан од Турција, г. Дениз Кокен.

Му честитав на Ридван за неговата принципиелна заложба за реализација на нашата изборна програма и му ветив целосна поддршка од целиот владин кабинет во реализацијата на што е можно повеќе проекти во служба на поквалитетниот живот на жителите на Арачиново.“, напиша Груби на социјалните мрежи.