Македонија

Битиќи: Конкурентноста и иновативноста создаваат нови потенцијали за економски раст

Битиќи се обрати на панел дискусијата на билатералниот форум на тинк-тенк организации од Северна Македонија и Шпанија на тема „Размислување и работење заедно“, организиран...

Средба со амбасадорите на земјите членки во ЕУ, Груби: Немаме друга алтернатива освен интеграција во ЕУ, затоа бидете дел од Eвропскиот фронт

Денеска се одржа редовниот состанок на сите амбасадори на земјите членки на Европската Унија во Скопје. Првиот потпретседател на Владата и министер за политички систем...

Дали новата Влада во Бугарија ќе донесе промени во односот кон С. Македонија?

79 Бугарија е пред чекор да избере нова легитимна и политичка Влада после долгиот период на последователни избори и технички влади. Денес пратениците би требало...
- Advertisement -