Вежби за рехабилитација после повреда на преден вкрстен лигамент
↓↓↓


Саудиска Арабија вложува милијарди во фудбалот и веќе во лигата во оваа земја пристигнаа голем број познати европски имиња, но луѓето очигледно не се навикнати да гледаат фудбал.

Големата четвртока Ал Хилал, Ал Итихад, Ал Наср и Ал Ахли редовно има полни стадиони поради скапите засилувања, меѓутоа со останатите тимови ситуација е поинаква.

Имено, вчера на Куп натпреварот помеѓу Ал Ријад и Ал Фехја на трибините имало само 61 гледач.

Ова е навистина поразителен податок, додека просекот на посетеност на натпревари во Саудиска Арабија е 5.000 гледачи по натпревар што повторно е слабо.